Nalaganje ...

Kako započeti

V iskalnik vnesite vrsto stanovanjskega kredita – za nakup nepremičnine, gradnjo nepremičnine, dogradnjo nepremičnine, notranjo ureditev, ali nakup gradbenega zemljišča, vnesite  znesek želenega kredita, valuto in rok odplačila.

Po kliku gumba Poišči se vam bo prikazala transparentna ponudba in kateri so najugodnejši stanovanjski krediti bank v Sloveniji.

Zaprosite za ponudbo in kmalu se vam bo oglasil naš strokovnjak, ki vam bo brezplačno svetoval, kako kredit realizirati, in vam poskusil poiskati še boljšo rešitev.

Dovolj je bilo obiskovanja bank in primerjanja zapletenih podatkov. Uporabite portal izracunam.si in prihranite čas in denar. In vse to brezplačno!

Namen, znesek, rok in banke

Stanovanjski krediti so dolgoročni kredite s strogim namenom, kot so nakup, gradnja, opremljanje in adaptacija stanovanjskih objektov, tj. stanovanja ali hiše.

Ti krediti so najdolgoročnejši in se odobrijo z rokom do 30 let, običajni zneski pa se gibljejo od 20.000 evrov do 250.000 evrov – če ste kreditno sposobnejši, bodo banke odobrile tudi višje zneske kredita od navedenih.

Običajni instrumenti zavarovanja so hipoteka, zavarovalna polica, zadolžnica, izjava o zaplembi plače in/ali sodolžništvo.

Način odplačila kredita se lahko prav tako razlikuje in sklene v anuitetah ali obrokih.  Izračunajte natančne načrte odplačevanja z uporabo primerjave kreditov ali pa uporabite naše zanesljive kreditne kalkulatorje za stanovanjski kredit ali kalkulator za odplačilo obročnega kredita. 

Primerjamo produkte teh institucij

nkbm
Gorenjska banka
Bks
nlb
SKB
Intesa Sanpaolo
Sberbank
UniCredit banka
Addiko Bank
Deželna banka Slovenije

Novosti

Kako vpliva inflacija na kredite
  - 21 velj 2023

V času bivše Jugoslavije so znana dejstva, da je inflacija v nekem obdobju skoraj »pojedla« odobrene kredite gospodinjstvom in podjetjem. Poglejmo ali je mogoče da se to zgodi tudi v današnji situaciji, ko inflacija raste.

Berite naprej
Kaj je Efektivna obrestna mera?
  - 18 velj 2023

Efektivna obrestna mera (EOM) je ključna mera pri kreditih in drugih oblikah financiranja, saj omogoča izračun dejanske skupne cene kredita. EOM predstavlja stopnjo obresti, ki jo plačujete na kredit ali prejmete na naložbo, ob upoštevanju vseh stroškov in provizij, ki jih plačate.

Berite naprej
Pogoji za stanovanjski kredit
  - 28 pro 2022

Banka bo sklenila kreditno pogodbo samo pod določenimi pogoji. Banke morajo pri kreditiranju spoštovati trenutno zakonodajo, hkrati imajo predpisano tudi svojo lastno politiko kreditiranja, navodila in postopke.

Berite naprej
Obrestna mera za stanovanjski kredit v letu 2023
  - 05 velj 2023

Obrestna mera je strošek izposoje denarja ali znesek, ki se plača za uporabo denarja, izražen kot odstotek izposojenega ali deponiranega zneska.

Berite naprej

Zakaj izracunam.si?

Brezplačna uporaba
Enostavna prijava za produkt
Ponudba vodilnih finančnih institucij
Hitro in varno